Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, elektronik fon transferleri konusunda tüketicilere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kılıç, açıklama bölümüne yeterince dikkat edilmemesi durumunda, olası anlaşmazlıklar ve yasal süreçlerde tüketicilerin zor durumda kalabileceğini ifade etti.

Mobil bankacılık kullanımındaki artışla birlikte, EFT ve havale işlemlerinin sayısının önemli ölçüde arttığını belirten Kılıç, 2023 yılında günlük ortalama 12 milyon EFT ve 10 milyon havale işlemi yapıldığını Türkiye Bankalar Birliği verilerine dayanarak aktardı.

Para transferi sırasında alıcı bilgilerinin doğruluğunun yanı sıra, açıklama kısmının da önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, bu bölümün özellikle kira ödemesi ve internet alışverişlerinde delil olarak kullanılabileceğini söyledi. Ayrıca, tüketicilerin şüpheli işlemler karşısında bankalarla iletişime geçmelerinin önemini de dile getirdi.

Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu

Kılıç, ek hesap limitlerinin artırılması sırasında tüketicilere hayat sigortası yapma zorunluluğu getirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve bu konuda tüketicilerin karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.