Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, erken emeklilik hakkına sahip mesleklerin listesinin güncellendiği ve bu listeyle ilgili basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan basın açıklamasında, fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki işkollarının değişmediği ve mevcut Kanun maddesinde yeraltı işleri ile insan sağlığına ilişkin işlerde çalışan sigortalıların fiili hizmet süresi zammı kapsamında olduğu belirtildi.

Sigaraya zam yağmuru! Bir grupta daha fiyat artışı, işte güncel liste... Sigaraya zam yağmuru! Bir grupta daha fiyat artışı, işte güncel liste...

Bakanlık, listeye öğretmenler, havacılık sektörü ile kamu ve sağlık çalışanlarının dahil edildiği ve bu meslek gruplarına erken emeklilik hakkının verildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Açıklamada, fiili hizmet süresi zammının belirlenmesinde Anayasa Mahkemesi kararları, Avrupa Birliği ve gelişmiş ülke uygulamaları, iş sağlığı, iş güvenliği ve teknolojik gelişmeler gibi faktörlerin dikkate alındığı ifade edildi.

Sonuç olarak, Bakanlık, mevcut yasal düzenlemelerin değişmediğini ve haberlerde yer alan güncellemelerin doğru olmadığını belirtti. Bu açıklama, erken emeklilik hakkına sahip meslek gruplarıyla ilgili yanlış bilgilerin düzeltilmesine katkı sağlayacaktır.