Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından verilen bilgiye göre;

Hasar, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) II kapsamındaki hibe programına yönelik açıklamlarda bulundu.

Baikan Halil Hasar, Türkiye'de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programıyla, toplumların dirençliliğinin güçlendirilmesinde, doğal kaynaklar ve ekosistemlerin geliştirilmesinin, etkilenebilir sosyal kesimlerin, şehirlerin ve ekonomik sektörlerin uyum kapasitelerinin artırılmasının istendiğine dair sözlerini vurguladı.

İklim değişikliğine uyum faaliyetlerinin yerel koşullara göre planlama yapılması gerektiğini söyleyen Hasar, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Hedefleri içerisinde çalışmalarına devam ettiklerinin de bilgisini verdi.


Hasar, bir taraftan çevrenin korunması ve geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütürken diğer bir taraftan da  iklim krizine karşı tüm paydaşlarla işbirliklerini artırdıklarını, Türkiye'nin her bölgesinde iklim değişikliğiyle mücadeleyi sürdürmek  için hem rehberlik hizmetinde bulunduklarını hem de bütçe desteği sağladıklarını ve bun yönelik yeni hibe programının hazırlandığını bildirdi.

Hasar, konuşmasına şunları ekledi:

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

"Hibe Programı belediyeler, bölge ve il müdürlükleri, bölgesel kalkınma ajansları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırma kurumları, toplum temelli kuruluşlar, odalar, birlikler ve aynı zamanda etkilenebilir tüm noktalara ulaşacak. Yerel ve bölgesel düzeyde iklim değişikliğine uyum kapsamında 6,8 milyon avro hibe vereceğiz. 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefine ulaşmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Ulusal İklim Değişikliği Uyum Planları'nda belirtilen eylemlerin hibe programıyla yerelde uygulanmasını hedefliyoruz. Yerelde iklim değişikliğine uyumu gerçekleştirdiğimizde, şehirlerimiz iklim değişikliğine karşı dirençli hale gelecek. Özellikle vatandaşlarımıza ilk hizmet noktası olan belediyelerimizin iklim değişikliğine uyum noktasında kendilerini güncellemeleri için bu finansman desteği büyük önem arz ediyor. İnşallah 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimiz kapsamında toplumun tüm kesimiyle güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz." şeklinde ifade etti.