Atama bekleyen öğretmenleri ilgilendiren mülakata ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamalarda bulundu. 

Önerilerileriniz varsa getirin, uygulayalım. 

Yaptığı açıklamada Tekin, "Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmeyecek. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmeyecek. Aday cevaplarını sınavın son 5 dakikasında kağıda yazıp'şunları söyledim' diye altına imza atıyor. Denetim için kamera kaydı alacağız. Bunun dışında öneriniz varsa objektif ve adil olduğuna inanıyorsanız onu da getirin, uygulayalım." ifadelerini kullandı. 

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atatürk ve Cumhuriyet Müfredattan Çıkarılmadı, Büyük İftira! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atatürk ve Cumhuriyet Müfredattan Çıkarılmadı, Büyük İftira!

Neden kul hakkı yiyeyim? 

Mülakat denince akla ilk gelen torpil oluyor diye sorulunca Tekin "Kul hakkı yememek, adaletsizlik yapmamak için kendimi şartlandırdım. Neden kul hakkı yiyeyim? Tanımadığım birisi için, hiç bilmediğim birisi için neden beddua alayım? Mülakatın arkasında ben duracağım. Ben ona göre komisyonlar oluşturacağım. Kamera, o mülakatı yapanlar için de bir denetim mekanizması olacak." yanıtını verdi. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan genel seçim öncesi mülakatların kaldırılacağını söylemişti. Ancak Bakan Tekin ısrarla mülakatın uygulanması gerektiğini düşünüyor. Gelen tepkiler üzerine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız "Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz. " ifadelerini kullanmıştı. 

Bu açıklamaların ertesi günü Bakan Tekin, katıldığı televizyon programında mülakata ilişkin nasıl bir yol haritası çizeceklerini ana hatlarıyla ifade etmişti. Yakında mülakatla ilgili bir kılavuzun yayımlanacağını da ileve etti.