Geçtiğimiz gün İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan Güzelyurt Mahallesi'ndeki bir tekelde gece yarısına yakın bir zamanda meydana gelen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de ağır yaralanmıştı. Saldırı tüm ülkede infial etkisi yaratırken emniyet güçleri saldırıyı gerçekleştiren failleri yakalamak için çalışma başlatmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, söz konusu zanlılar ile ilgili yaşanan son gelişmeyi duyurdu. Bakan Yerlikaya, olayın zanlılarından M.Ö ve S.Ö.’den sonra T.Ö. ve A.Ö'nün de yakalandığını duyurdu. Böylece olayla ilgili şüphelilerin tamamı yakalanmış oldu.

Ayrıca Bakan Yerlikaya, bu olay ile ilgili paylaşımlarda bulunan 35.368 hesabın 9.220 tanesinin bot, 5136 hesabın FETÖ bağlantılı 2898’nin ise PKK bağlantılı hesap olduğunu tespit ettiklerini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın olay ile ilgili açıklaması şöyle: 

"Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesinde meydana gelen olayın şüphelilerinden (T.Ö.) ve (A.Ö.) de yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö ve S.Ö.’den sonra T.Ö. ve A.Ö de yakalandı.

Olayla ilgili şüphelilerin tamamı gözaltında.

Bu konu ile ilgili sosyal medya paylaşımda bulunan 35.368 hesap arasından 9.220 hesabın bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesap, 5136 hesabın FETÖ bağlantılı hesap ve 2898’nin ise PKK bağlantılı hesap olduğunu tespit ettik. OLUMSUZ ALGI OLUŞTURMAK İÇİN BOŞUNA ÇABALAMAYIN. GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ TOPLUM DÜZENİNİ BOZANLARI, SUÇ İŞLEYENLERİ HUKUK ÖNÜNE ÇIKARTMAYA KARARLIDIR SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEKTİR"

Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu