Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir canlı yayında ortaya çıkan 6 yaşındaki bir kız çocuğunun istismarı için, 
 "Mağdurun hakkını savunmak, davadaki maddi vakanın ortaya çıkması, delillerin toplanması, yargılamanın hakkaniyete, yasaya uygun bir biçimde yürütülebilmesi için davanın bir tarafıyız." ifadelerini kullandı. 
Yanık, "Cumhuriyet savcılığı mağdurun veya şikayetçinin o zamanki ifadesiyle suç duyurusunu aldıktan sonra kendisine suçun niteliği, daha doğrusu iddianın niteliği uyarınca, 'kalacak bir yerin var mı, nerede kalacaksın, çünkü çok ağır bir şeyden bahsediyorsun' diyor. O da 'yok' diyor. O zaman cumhuriyet savcılığı doğal olarak bizim Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'mize (ŞÖNİM) yönlendiriyor mağduru ve biz 4 Aralık 2020'de mağduru ilk kabul birimimize aldıktan sonra 8 Aralık'ta onun ihtiyacına uygun bir kuruluş yapılandırması yaparak kuruluş bakımımıza alıyoruz." diye konuştu.
"Bu olaydan kamuoyu bir haber üzerine bilgilendi ama devlet kurum ve kuruluşları bu haberle beraber öğrenmiş olmadı. Yani bir dava açıldı. Mağdurun iddia ettiği suçun kuvvetli bir şüpheyle ortaya çıkmasından sonra bir ceza davası açıldı ve ondan sonra bu ceza davasının üzerine gazete haberi oldu. Ben ilgili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir kamuoyu farkındalığı oluşturma açısından önemli bir haber yaptılar ama 'bir haber oldu da ondan sonra devletin diğer mekanizmaları harekete geçti, mağduru korumaya başladık, dava açıldı' böyle bir şey yok. Zaten işleyen bir süreç vardı ve dava açıldıktan sonra da bu habere dönüştü. Zaten işleyen bir süreç sonuç verdiği için kamuoyunun haberi olmuş oldu."
"Haberdar olduğumuzda takip ediyoruz, haricen takip ediyoruz, mağdurun desteklenmesi vesaire noktasında katkıda bulunuyoruz ama bu anlamda bir ihbar yoksa ya da talep yoksa bizim yasal olarak bu soruşturmaya dahil oluyoruz deme şansımız yok dava açılıncaya kadar. Dava açıldığında 6284 Sayılı Kanun'dan kaynaklı müdahale etme hakkımız var. Nitekim 2 Aralık 2022'de dava bize bakanlık olarak ihbar edildi ve aynı gün davaya müdahil olduk."
"Yapıcı eleştiriler, yapıcı çözümler üzerinden konuşalım. Bunu bir siyasal malzeme haline dönüştürürsek bu başta mağdur olmak üzere kamuoyuna da bir haksızlık olur." demesinin sebebiyle ilgili konuşan Yanık, "Kronolojik sıra çok ortada. Meselenin asıl konuşulması gereken taraflarını bir tarafa bırakıp, birbirimize siyaseten salvo yapma aracı yaparsak bu mağdurun ikinci kez mağduriyetine sebep olur ki nitekim bana göre oluyor şu anda da. Bunun özellikle kamuoyunda da bilinmesini doğrusu önemli buluyorum." dedi.