Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet, terör örgütü PKK/YPG'nin Türkiye'deki uyuyan hücre yapılanmalarına karşı büyük bir operasyon başlattı. 'Uyuyan Hücre' operasyonu kapsamında, 18 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 90 kişi gözaltına alındı.

Bakan Şimşek Rezevlerdeki Artış Miktarını Açıkladı! 'Ekonomide Güven Artıyor' Bakan Şimşek Rezevlerdeki Artış Miktarını Açıkladı! 'Ekonomide Güven Artıyor'

MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin Türkiye'deki istihbarat yapılanmasını tespit etmek ve çökertmek amacıyla titiz bir çalışma yürüttü. Bu çalışma, Türkiye, Kuzey Irak ve Suriye'de yaklaşık 10 ay boyunca sürdü. Saha ajanlarının örgütün istihbarat yapılarına sızması sonucunda, örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen şüpheliler, yakından takip edildi ve eş zamanlı operasyon için emniyet birimleri ile koordinasyon sağlandı. Operasyon için tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra harekete geçildi.

Operasyon, Şanlıurfa merkezli olarak İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.