MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı süresince alınacak tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, şehir içi ve şehirler arası yollarda yolcu taşımacılığının ve trafik yoğunluğunun artacağını belirterek, denetimlerin sıklaştırılacağını belirtti.

Uraloğlu, alınacak tedbirler çerçevesinde fahiş fiyatlı bilet satışının engelleneceğini ifade etti. Kurban Bayramı süresince, vatandaşların mağdur olmaması için bilet fiyatlarının kontrol altında tutulacağını ve gerektiğinde idari para cezaları uygulanacağını belirtti. Buna ek olarak, yetki belgesi olmadan taşımacılık yapan araçların da önüne geçileceği vurgulandı.

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, 81 ildeki yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik çalışmalar yapacak. Biletsiz yolcu taşımacılığı ve fahiş fiyatlı bilet satışı için 3.584 TL, yetki belgesi olmadan taşımacılık yapan araç ve firmalara ise 7.200 TL idari para cezası uygulanacak. Ayrıca zamanında kalkmayan otobüslerin firmalarına da 3.584 TL idari para cezası verileceği belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın aynı zamanda trafik yoğunluğunu azaltmak ve kazaları önlemek amacıyla tedbirler aldığı da açıklandı. Sorumluluk alanındaki otoyollar, devlet ve il yollarında vatandaşların rahat ve güvenli seyahat etmelerini sağlamak için ilgili önlemlerin alındığı ifade edildi.