Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısında yeni asgari ücretin rakamı ve gelen zam oranı belli oldu. Toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete gelecek olan ara zam ile yeni asgari ücret rakamını duyurdu. Yeni asgari ücret, yüzde 34'lük alacağı ara zam ile net 11 bin 402 TL oldu.

Asgari ücrete yüzde 34 gelen zam ile birlikte memura ne zaman zam geleceği sorusu gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seçimlerden önce  11 Mayıs'ta HAK-İŞ Genel Kurulu'nda verdiği müjdede en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını müjdelemişti. Bu 22 bin liralık memur maaşının brüt mü yoksa net mi olacağ sorusu ortaya atılmış ve İletişim Başkanlığı 22 bin liralık memur maaşı müjdesinin net miktar olduğunu söyleyerek memuru mutlu eden haberi vermişti.

Borsa İstanbul'dan 5 hisseye flaş yasak! (6 Ekim 2023) Borsa İstanbul'dan 5 hisseye flaş yasak! (6 Ekim 2023)

acil_kredi_lazim_kredi_alamayanlara_acil_para_h2802

Asgari ücrete gelecek zammın belli olması ile birlikte gözler en düşük memur, öğretmen, polis, doktor, hemşire gibi birçok meslekte devlette hizmet veren memurun alacağı zamlar merak ediliyor.

Asgari ücret 11 bin 402 TL oldu. Şu anda zamsız en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL. En düşük memur maaşının 22 bin lira olacak şekilde hesaba katılınca yeni başlayan sözleşmeli öğretmenin maaşının da ona göre revize edilmesi gerekiyor. Memura gelecek zam çok geçmeden belli olması bekleniyor.