Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ile Ankara arasında yapılacak olan "Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı" projesi için ön proje çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu projeyle İstanbul ve Ankara arasındaki seyahat süresini 80 dakikaya indirmeyi planladıklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde düzenlenen yeni nesil akıllı demir yolu bakım araçlarının teslim törenine katılarak açıklamalarda bulundu. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, son 22 yılda Türkiye'de demir yolu ağının geliştirilmesine yönelik 22,1 milyar dolarlık yatırım yapıldığını ifade etti.

Ayrıca, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının da bu girişimin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, bu proje ile Asya ile Avrupa kıtaları arasında kesintisiz demir yolu ulaşımını sağladıklarını belirtti.

CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak

Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Karaman ve Ankara-Sivas gibi hızlı tren hatlarını hizmete sunduklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, şimdi de Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesinin gündemde olduğunu ve ön proje çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Süper hızlı tren hattının güzergah uzunluğunun 344 kilometre olacağını ve trenlerin saatte 350 kilometre hıza ulaşacağını belirten Bakan Uraloğlu, böylelikle İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresini 80 dakikaya indirmeyi planladıklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, ayrıca Kuzey Marmara Hızlı Tren hattı projesinin de planlar arasında olduğunu ve 2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planı ve yol haritası ile hızlı tren hizmeti alan il sayısını 52'ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Son olarak, Türkiye'nin uluslararası alandaki önemli projelerinden biri olan Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, bu projeyle Güney Asya ve Orta Doğu'yu; Avrupa, Kafkasya ve Kuzey Afrika'ya yeni bir güzergah üzerinden bağlayacaklarını ifade etti. Bu proje ile kuzey-güney yönünde bölgemiz için hayati bir bağlantı tesis edeceklerini ve böylelikle ülkemizin Avrupa'ya demir yolu geçişinin 2 bin 88 kilometre olacağını söyledi.