Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye Yüzyılında Çocuk Hukuku Paneli"nin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin terör ve şiddete karşı kararlı tutumunu vurguladı.

Bakan Tunç, demokratik hukuk devletlerinde şiddetin ve şiddeti teşvik etmenin suç olduğunu vurguladı. Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini belirten Bakan Tunç, terörle arasına mesafe koymayan siyasi partilere çağrıda bulundu. Bu partilerin, geçmişte kapatılma süreciyle karşılaştığını hatırlatarak, demokratik siyaset anlayışıyla terörü ve şiddeti reddetmeleri gerektiğini dile getirdi.

Bakan Tunç, devlet büyüklerine yönelik hakaretin kabul edilemez olduğunu ve bu tür eylemlerin yasal süreçleri başlatabileceğini belirtti. Terörü destekleyen parti veya kişilere karşı yasal işlem başlatılacağını ve yetkili makamların bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. Tunç, DEM Parti'nin terörle ilişkili uygulamalarıyla ilgili olarak da gerekli soruşturmaların yapılacağını ve anayasal yetkilerin kullanılacağını açıkladı.

DEM Parti'nin 78 belediyesi olduğunu söyleyen Bakan Tunç, teröre destek veren uygulamaların varlığında gereken adımların atılacağını belirtti. Anayasanın ve yasaların belirlediği çerçevede hareket edileceğini vurgulayan Tunç, hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda terörü destekleyen her türlü faaliyetin karşısında olduklarını ve gerekli müdahalelerin yapılacağını dile getirdi.