CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti'nin terör örgütleriyle ilişkisini belirgin şekilde ortaya koymaması durumunda kapatma davası açılabileceğini belirtti. Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde TBMM'de düzenlenen resepsiyonda konuştu.

Bakan Tunç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti hakkında kapatma çağrısına ilişkin soru üzerine, hukukta uygun bir ortamın olmadığını ifade etti. Eğer bir suç işlendiği ve kanun ihlali olduğu tespit edilirse, yetkili makamların gereğini yapacağını belirtti. Tunç, HDP'nin ardından DEM Parti'nin de terör örgütleriyle arasına mesafe koymaması durumunda kapatma davası açılabileceğini vurguladı.

Ayrıca, Bakan Tunç, yeni yargı paketiyle ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve taslak çalışmasının milletvekillerine sunulacağını ifade etti. Sokak hayvanları konusunda da açıklamalarda bulunan Tunç, sahipsiz hayvanların sokakta tehlikeli olmaktan kurtarılması gerektiğini ve bu konuda belediyelerin, devletin ve ilgili kurumların daha etkili düzenlemeler yapması gerektiğini belirtti.