Dolandırıcılar, sahte ev ilanları ve kapora talepleriyle kiracıları hedef alarak yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştirdi. Bu yöntemde, dolandırıcılar emlakçı aracılığıyla gerçekleşen sahte ev ilanlarıyla kiracıları kandırıyorlar. Kiracılara, evi kiralayabilmek için kapora göndermeleri gerektiği söyleniyor ve bu parayı gönderdikten sonra dolandırıldıklarını anlıyorlar.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gelen çok sayıda şikayet üzerine bu dolandırıcılık yöntemini araştırmaya başladı. Bir örnekte, kendisini Rıza Kaya olarak tanıtan bir şahıs, emlakçı aracılığıyla Ankara'nın Çankaya ilçesindeki üç evini kiraya vermek istediğini söyledi. Emlakçı, ilanı yayınlamadan önce evleri görmek istediğini belirttiğinde, Rıza Kaya daireler hakkında bilgi vereceğini ve kardeşinin yardım edeceğini söyledi. Ancak daha sonra, evlerle ilgili sorumluluğunun kardeşine ait olduğunu belirterek Gebze'de başka bir evlerinin olduğunu söyledi.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

Dolandırıcı, kiracılara "Evi tutmak istiyorsanız 7 bin 500 TL kapora ödemeniz gerekiyor" diyerek başka bir IBAN adresi verdi. Kiracılar, parayı gönderdikten sonra dolandırıldıklarını fark ederek emlakçıya başvurdular. Emlakçı, dolandırıcıları uyardıktan sonra şikayette bulundu ve dolandırıcılık faaliyetlerinin soruşturulmasını sağladı.

Soruşturma sonucunda, IBAN adresinin sahibinin Emre İ. olduğu ve daha önce farklı dolandırıcılık faaliyetlerine karıştığı ortaya çıktı.