Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak "Mülakat kalktı mı?" sorusu üzerine, Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre, öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulamasının getirildiğini açıkladı. 2016'da kurulan sisteme göre, KPSS'de belli puan barajını geçen adayların üç katı adayın sözlü sınava çağrıldığını belirten Tekin, mülakatın yasal bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, herhangi bir yasal değişiklik olmadığı sürece mülakat sisteminin devam edeceğini ifade etti.

Öğretmen atamalarıyla ilgili planlarının Meclis'e bağlı olduğunu ve bütçe olanakları çerçevesinde ihtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamaları yapmayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca, öğretmen adaylarını eğitim camiasına kazandırmak için çalıştıklarını dile getirdi.

AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu

Bakan Tekin ayrıca yeni bir müfredat değişikliği çalışması yürüttüklerini açıkladı. Bu değişiklikle öğrencilere gereksiz bilgi yüklemelerinden kaçınacaklarını ve derslerin sadeleşeceğini belirtti. Tekin, tekrar eden konuları sadeleştirme veya çıkartma çalışmalarının yoğunlaştığını ve tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği planladıklarını ifade etti. Özellikle bazı konuların pedagojik usullerle anlatılmadığını ve bu konularda iyileştirmeler yapacaklarını dile getirdi.

Bakan Tekin, bu çalışmaların sonucunda mevcut derslerin çıkartılacağı veya yeni derslerin eklenebileceği gibi derslerin sadeleştirilmesi ve öğrencilerin bilgi yüklemelerinin azaltılacağını da ekledi. Bu müfredat değişikliği çalışmalarının devam ettiğini ve detaylarının kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.