Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'deki programları kapsamında çeşitli ziyaretler ve etkinlikler gerçekleştirdi. İzmir Valiliği ziyaretinin ardından eğitimcilere yönelik bir toplantıya katılan Bakan Tekin, eğitim kararlarının alınmasında eğitimcilere önemli bir rol biçtiklerini vurguladı.

Toplantıda konuşan Bakan Tekin, "Biz bütün kararlarımızı sizlerle alıyoruz. Sizlerle beraber yürümek istiyoruz. Bugün de burada sizlerle sizin gündemini belirlediğiniz konularla ilgili istişareler yapacağız" dedi.

Bakan Tekin, İzmir'deki ziyaretlerinde İzmir Valisi Süleyman Elban ile bir araya geldikten sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. İl genelinde düzenlenen 'Çocuk Gözüyle Filistin' konulu resim yarışmasında dereceye giren eserlerin sergilendiği etkinliği de inceledi.

Daha sonra İzmir Eğitim Değerlendirme Toplantısı ve İzmir Eğitim Yöneticileri Toplantısına katılan Bakan Tekin, burada katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik ve eğitim alanındaki gelişmelerine değindi.

Bakan Tekin, Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de önemli adımlar atacağını ve bu sürecin öğretmenlerle birlikte şekilleneceğini ifade etti. Öğretmenlerin önemine vurgu yaparak, eğitim kararlarının alınmasında onların görüşlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu? Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu?

Son olarak, Türkiye'nin önümüzdeki yüzyılı birlikte inşa edeceğini ve eğitim alanında da bu işbirliğinin süreceğini söyleyen Bakan Tekin, eğitimcilere işbirliği çağrısında bulundu.