Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ruhsatsız faaliyet gösterdiği ihbar edilen yaklaşık 2 bin "merdiven altı" kursun kapatılması için işlem başlattı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açık liselerde okuyanların merdiven altı ve denetimsiz kurslara devam ettiği bilgisini aldıklarını ve bu kursların özellikle FETÖ ile ilişkili olduğunu belirtti. Bakanlık, İçişleri Bakanlığı işbirliğiyle bu kurslarla mücadele ediyor.

1825 ihbar geldi

MEB, izinsiz faaliyetlerin tespiti için Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sitesinde "İzinsiz Eğitim Faaliyeti İhbarı" linkini oluşturdu. Bu link üzerinden 1825 ihbar geldi.

Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor

İzinsiz eğitim faaliyeti yürüten kurumlar, valilikler tarafından kapatılacak ve bu kurumları kuran veya işletenlere brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacak.

Bu kaçak kurumların kapatılması için İç İşleri Bakanlığıyla işbirliği içindeyiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilere çocuklarını bu tür kurslara göndermemeleri konusunda uyarıda bulunarak, izinsiz kurslarla mücadelede İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde olduklarını belirtti. Bu kapsamda, MEB'e bağlı faaliyet gösteren özel kursların listesi "https://ookgm.meb.gov.tr/kurumlar.php?=kurs" adresinde yayımlandı ve kurum tabelalarında "karekod" uygulaması başlatıldı.