Bir babanın en acı kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti Bir babanın en acı kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu akşam ülke tv'de Akşam Baskısı programına katıldı. Binlerce öğretmenin merak ettiği birçok soru soruldu, Bakan tarafından hepsine şeffaf bir şekilde cevap verildi. 


Geçtiğimiz günlerde Tekin, "Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jürinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak" demişti. Bunun üstüne atama bekleyen binlerce öğretmen bu karara  tepki vermişti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi vaatlerinden biri ise mülakatların kaldırılmasıydı. Gelen tepkiler üzerine  Cumhurbaşkanımız" Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz. " ifadelerini kullanmıştı. 

Katıldığı televizyon programında öğretmenler tarafından en çok merak edilen mülakat konusuna da değinen Tekin," Bu işi en şeffaf şekilde yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Hiç kimsenin aklında en ufak soru işareti olmaması için elimden geleni yapacağını söyleyen Tekin, torpilin olmaması için birçok önlem alınacağını söyledi. 

Mülakata girecek öğretmenin, komisyonun kimlerden oluşacağını bilmeyeceği gibi komisyonun da adayın adını önceden bilmeyeceğini söyledi. Mülakat sürecinin her anının kamera kaydına alınacağını, herhangi bir itiraz olması durumunda inceleneceğini söyledi. Mülakatın en şeffaf şekilde yapılması için de önerilerere açık olduğunu ifade etti. 

Peki mülakatta neye dikkat edilecek? 
Mülakat için bir kılavuzun yayımlanacağını söyleyen Tekin, öğretmenlerin alan bilgisine sahip olmasının yanı sıra bilgilerinin nasıl ve ne kadarının aktarabilir olmasının da önemini belirtti. Her şeyin başı eğitim diyorsak, en iyi öğretmeni seçmeliyiz şeklinde devam etti.