Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÜLKE TV'de canlı yayınlanan Akşam Baskısı programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, okullarda şube ve öğretmen seçimi artık çocukların cinsiyet ve yaş dağılımını elektronik ortamda otomatik olarak yapacak bir sistem üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Bakan Tekin, "Okullarda şube ve öğretmen seçimini çocukların cinsiyet, yaş dağılımını elektronik ortamda otomatik olarak yapacağız" dedi. Bu yeni yaklaşım, öğrencilerin eğitimine daha adil bir şekilde yaklaşılmasına olanak tanıyacak ve öğrencilerin dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlayacaktır.

Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Ayrıca, Bakan Tekin, okul kayıt paralarının yasak olduğunu ve bu konuda sıkı denetimlerin yapılacağını belirtti. Okul kayıt süreçlerinin elektronik verilerle takip edileceğini ve velilerin kayıt konusunda baskı yapmasının önüne geçileceğini vurguladı.

Son olarak, Bakan Tekin, Açık Lise sınavlarının bu yıl yüz yüze yapılacağını ve örgün eğitim sisteminin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.