2024 yılı asgari ücreti konusundaki merak sona eriyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla 2024 yılı asgari ücret tahminini açıkladı. Kara'nın iddiasına göre, asgari ücret 17 bin 400 TL olacak.

Hakan Kara, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2024 yılında ortalamada ilave alım gücü kaybı yaratmayacak asgari ücret artışını %53,5 olarak hesaplıyorum." Tahminler, yılda bir kez artırılan ücretler ve %36 enflasyon tahmininin gerçekleştiği varsayımına dayanıyor.

Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu

Bu tahmin, asgari ücretle ilgili önceki beklentileri aşarak dikkat çekti. Daha önce gelen 15.500 TL, 16.000 TL, 16.500 TL, ve 17.000 TL gibi tahminlerin ardından Hakan Kara'nın 17.400 TL'lik önerisi, asgari ücretin ne kadar olacağına dair tartışmaları şiddetlendirecek gibi duruyor.

Asgari ücret belirleme süreci kapsamında bu hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi açıklama yapması bekleniyor. Kamuoyu, asgari ücretin belirlenmesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecek.