Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda uygulanacak yeni müfredatın detaylarını paylaştı. Bakan Yusuf Tekin'in açıklamalarına göre, müfredatın köklü bir değişim içerdiği ve bilgi temelli yaklaşımdan beceri odaklı bir modele geçildiği belirtildi. Yeni müfredatın öncelikle okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflardan başlayarak kademeli olarak uygulanacağı ifade edildi. Ardından diğer sınıflarda da bu modele geçiş yapılacak.

Bakan Tekin, müfredatın içeriğinde milli ve manevi değerlerin bilimle birlikte işleneceğini vurguladı. Bu sayede öğrencilere sadece bilgi aktarmak yerine, değerleri farkında olmadan kazandırmayı sağlayacak bir sistem oluşturulacağı belirtildi. 

2-3-4-6-7-8- 10-11-12. SINIFLARA DA UYGULANACAK!

Uygulama daha sonra diğer kademelerde uygulanmaya başlayacak.

ORTAK SINAV DEĞERLENDİRMESİ


"Ortak sınavların değerlendirilmesi bizim için önemli. Çünkü bu şekilde okullar arasındaki farkları da görebileceğiz. Sadece ölçme ve değerlendirme açısından değil, okullardaki öğrencilerin kazanımlarını da saptayacak ve takip edebileceğiz. Ortak sınavdan ve okulun yaptığı yazılıdan alınan notları karşılaştırma olanağı da olacak."