Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber özel yayınına konuk oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını belirtti. İkinci dönemde ara tatilin biraz olmayacak gibi durduğunu ifade eden Bakan Tekin, bu durumu Kurban Bayramı tatiliyle örtüştüğü için açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili olarak gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını ve ikinci dönemde bu durumun pek olası görünmediğini belirtti. Kurban Bayramı tatili ile örtüştüğü için ikinci dönemde ara tatil olmayabileceği ifade edildi.

Uzman öğretmenlik için 58,967 öğretmenin başvuruda bulunduğu ve başvuruların yüzde 99,4 oranında sınav katılımı ile gerçekleştiği bilgisi verildi. Başöğretmenlik için ise 3,921 öğretmenin başvuruda bulunduğu ifade edildi.

Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu

Bakan, öğretmenlerle iletişimi artırmak ve projeleri desteklemek amacıyla Öğretme Yetiştirme Genel Müdürlüğü üzerinden bir mekanizma oluşturduklarını belirtti. Ayrıca öğretmenlerin başlattığı başarılı projeleri ödüllendirmek istediklerini ifade etti.

İstanbul merkezli rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan 46 polis memurundan 18'inin tutuklandığı bilgisini paylaştı.

Deprem bölgesindeki okulların onarımı, tadilatı ve kullanılamaz durumdaki okulların yerine yenilerinin yapılması için bütçe olanakları çerçevesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladığında depremi yaşayan illerde derslik düzenine erişmeyi hedeflediklerini söyledi.

2023 yılı için yapılan öğretmen atamalarının ardından 2024 yılı için Hazine ve Maliye Bakanı ile koordineli bir şekilde atama sayısını belirleyeceklerini ve branş dağılımını adil bir şekilde yapacaklarını ifade etti.