AK Parti İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, Fatih'te bir alışveriş merkezinde bulunan nüfusmatikte vatandaşlarla bir araya geldi. Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün başarılı projeler gerçekleştirdiğini belirterek, nüfus alanında yapılan yeniliklere değindi.

Soylu, konuşmasında nüfus işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen nüfusmatiklerin önemine vurgu yaptı. Bu elektronik cihazların işlemleri hızlandırdığını ve vatandaşların imza atma sürecini kolaylaştırdığını ifade etti. Soylu, nüfusmatiklerin havalimanları ve alışveriş merkezlerine de yerleştirileceğini belirtti.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Nüfusta yapılan yeniliklere de değinen Soylu, geçmişte pasaport ve sürücü belgesi gibi işlemlerin emniyet tarafından verildiğini ancak bunların nüfusa alındığını söyledi. Ayrıca, çip krizi ve pasaport sıkıntılarına rağmen Türkiye'nin pasaport işlemlerini hızlandırdığını ve yerli milli pasaport üretildiğini ifade etti. Soylu, bu yıl ehliyet ve kimlik kartlarında da yenilikler yapacaklarını belirterek, ehliyetlerin çipli hale getirileceğini ve kimlik ile ehliyetin birleştirileceğini söyledi.

Eminönü Meydanı'nda yapılan bir konuşmada ise Soylu, sadece cumhurbaşkanlığı seçimine değil, tam bağımsızlık hedefine adım atıldığını vurguladı. İçişleri Bakanlığı görevini 7 yıldır sürdürdüğünü ifade eden Soylu, gece gündüz çalıştıklarını ve Türkiye'nin güvenliği için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Soylu, vatandaşlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmalarını istedi ve onun millete emanet olduğunu belirtti.