TBMM Plan ve Bürçe komisyonunda sunum yapan Bakan Soylu, terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi.İstiklal Caddesi'ndeki törör saldırısına değindi.  HDP ve Selahattin Demirtaş'ın İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin tavırlarına da değindi. Bakan Soylu'nun konuşmasından sonra HDP'li milletvekillerinden sesler yükselmeye başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu"Kimse kusura bakmasın, PKK’nın adını anmadan, tasmasını tutan sahibinin adını anmadan yapılan basın açıklamaları bizim gözümüzü boyamaz. İstiklal saldırısının ilk gününde HDP ve Demirtaş sureti haktan basın açıklamaları yaptılar. Demek ki örgüt artık bunlara haber de vermiyor. Üzerinden iki gün geçince hizaya geldiler." 

Sözlerine devam eden Soylu, "Aynı Demirtaş her zamanki gibi zelil ve ihanet içeren bir yazı kaleme almış, yine devlete iftira atıp PKK’yı aklamıştır." dedi.

HDP'li vekillerden gelen tepkiler üzerine bir kez daha söz alan Soylu, "Sizin derdiniz ne PYD PKK’ya atlıyorsunuz? Derdiniz ne PYD-PKK ’ya atlıyorsunuz?" diye sordu.