CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en yüksek tutarlı Euro ihracının gerçekleştiğini duyurdu. Bakan Şimşek, 2 milyar Euro tutarındaki ilk Euro tahvilinin ihraç edilmesiyle ilgili olarak, "Üç yıl aradan sonra ihraç ettiğimiz 2 milyar Euro tutarındaki ilk Euro tahvilimizin spreadi 2017'den beri en düşük seviyede gerçekleşti. Beş kattan fazla talep gelen işlemimiz, bu sene yatırım yapılabilir nota sahip ülke ihraçları dışında gerçekleşen ilk Euro ihracı oldu" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu ihracın Türkiye'ye olan güvenin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Bu başarılı ihracı uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güveninin, programımıza duyulan inancın açık bir göstergesi olarak görüyoruz" dedi.

Ayrıca, Bakan Şimşek seçim dönemindeki spekülatif söylemlerin hedefleri etkilemeyeceğini de belirterek, "Yerel seçim sürecinde kısa vadeli beklentiler ile oluşturulan spekülatif söylemler ve pozisyonlar programımızın hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecek" ifadelerini kullandı.