Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Şimşek, attıkları adımların karşılık bulduğunu belirterek, Orta Vadeli Programlarına olan güvenin arttığını ifade etti.

Sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada Bakan Şimşek, "Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz. Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız" dedi.

Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ettiğini, ancak kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdiğini hatırlatan Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik politikalarının ve reformlarının olumlu etkilerini gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışları ve döviz rezervi inşası gibi adımlarının ekonomiyi olumlu bir şekilde etkilediğine vurgu yaptı.

Sağlık Bakanlığı'ndan memur alımı duyurusu Sağlık Bakanlığı'ndan memur alımı duyurusu

Açıklamada, Standard & Poor's'un Türkiye'de yaşanan politika değişikliklerini göz önüne alarak kredi görünümünü revize ettiği, TCMB'nin faiz artışları ve döviz rezervi inşası gibi politikalarının etkili olduğu ve ikiz açıkların azaldığı belirtildi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin kredi notu görünümündeki bu pozitif değişikliğin ekonominin dengelenmesi sürecindeki başarılı adımların bir yansıması olduğunu ve Türkiye ekonomisinin yıl sonuna kadar yüzde 3,7 büyümesinin beklendiğini ifade etti.