Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Ödül Töreni’nde konuştu ve bu yıl içinde zorunlu afet sigortası planlarını kamuoyuyla paylaştı. Konuşmasında, yarışmaya katılanları tebrik ederek başlayan Şimşek, Türkiye'de deprem sigortası alanında önemli adımlar atıldığını vurguladı. DASK bünyesindeki deprem teminat havuzuna finansal güvence sağlanmasının önemine değindi ve zorunlu deprem sigortası poliçe sayısının 2023 itibarıyla 11,7 milyona ulaştığını belirtti. Ancak, bu rakamın ülkenin genel sigortalılık oranına kıyasla hala düşük olduğunu dile getirdi.

Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Ayrıca, Şimşek, iklim değişikliği ve bu değişikliğin yol açabileceği afetlere karşı dirençli şehirlerin öneminin altını çizdi. İklim krizinin bir realite olduğunu kabul ederek, yeşil dönüşümün bu krize hazırlık sürecinin bir parçası olduğunu ifade etti. Bu çerçevede, 2024’ün 3. ve 4. çeyreğinde zorunlu afet sigortasını hayata geçirmeyi planladıklarını duyurdu. Bu yeni sigorta sistemi, deprem sigortasının kapsamını genişletecek ve ev eşyası dahil diğer riskleri de içerecek şekilde tasarlanacak. Böylece, ülkenin sigortacılık oranının artırılmasının yanı sıra, doğal afetlerin sıklığını artırma riskine karşı da bir önlem olacak. Bu adımın aynı zamanda 12. Kalkınma Planı’nda da yer aldığını belirterek, ülkenin afetlere karşı daha güçlü bir şekilde hazırlanmasını hedeflediklerini vurguladı.