Altındağ ilçesinde yaşayan taksi şoförü Yaşar Can Ü. ile dini nikahla birlikte yaşayan Keziban Ç., 8 Kasım 2022'de Keziban Ç.'nin hamile olduğu sırada doğum sancıları başlayınca 112'yi aradı. Sağlık ekipleri, Keziban Ç.'ye müdahale ederken, evde bulunan 3 yaşındaki kızı H.Ç.'de morluk ve yara izleri olduğunu fark etti. Ekipler, kadınla birlikte çocuğu da hastaneye götürdü ve durumu polise bildirdi. Keziban Ç., ifadesinde Yaşar Can Ü.'nün, ayrıldığı eşinden olan kızını dövdüğünü ve vücudunda sigara söndürdüğünü iddia etti. Gözaltına alınan Yaşar Can Ü., kendisinin değil, çocuğun zaman zaman kaldığı akrabaları tarafından dövüldüğünü savundu. Yaşar Can Ü., mahkemece 'kendini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten yaralama' ve 'eziyet' suçlarından tutuklandı.

Yargıtay'da başkanlık seçimi sonuçlandı! İşte yeni Yargıtay Başkanı Yargıtay'da başkanlık seçimi sonuçlandı! İşte yeni Yargıtay Başkanı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, H.Ç.'nin vücudunda ikinci derece yanık yaraları, ezilme ve morlukların olduğu belirtildi. İlk müdahaleden sonra hayati tehlikesi nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen H.Ç.'nin, yapılan incelemede cinsel istismara uğradığının tespit edildiği bildirildi. İddianamede, sanıkların 'çocuğa karşı eziyet' ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Yaşar Can Ü.'ye 'çocuğa karşı eziyet' suçundan 8 yıl, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 27 yıl hapis cezası verilirken, Keziban Ç. ise tüm suçlamalardan beraat etti.