Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomi yol haritasına olan güvenin devam ettiğini belirterek, "Dünya Bankası ile yürüttüğümüz verimli iş birliği kapsamında 3 ayrı proje finansmanı için 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik." açıklamasında bulundu. Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak akışına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası gibi kuruluşlardan gelen desteğin devam ettiğini vurguladı.

Şimşek'in verdiği bilgilere göre, Türkiye'nin enerji arz güvenliği ve yeşil dönüşüm sürecini desteklemek amacıyla Dünya Bankası'ndan sağlanan kaynaklar kullanılacak. Bu kaynaklar, Türkiye Dağıtık Enerji İçin Piyasa Geçişinin Hızlandırılması Projesi, Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi ve Türkiye Endüstriyel Emisyon Azaltım Projesi gibi alanlarda kullanılacak.

Şimşek, yeşil dönüşüm ve enerji dönüşümü hedeflerine ulaşmak için Dünya Bankası ile güçlü bir iş birliği yürütme kararlılığını vurgularken, geçen yıl Türkiye'ye sağlanan dış kaynakların 8,8 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Bu kaynakların, Türkiye'nin ekonomik programına duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti.