Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Dünya Bankası ile gerçekleştirdiği güçlü işbirliği kapsamında yeni bir mali işbirliği programının hayata geçirildiğini duyurdu. Bu programın, 2024-2028 mali yıllarını kapsadığını belirten Şimşek, Dünya Bankası'nın ilk üç yıl içinde Türkiye'ye ilave 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağı Ülke İşbirliği Çerçevesi (Country Partnership Framework-CPF) Programı'nın yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Şimşek, Türkiye'nin Orta Vadeli Program çerçevesinde Dünya Bankası'ndan aldığı 1,5 milyar dolarlık finansmanın enerji arz güvenliğinin sağlanması ve işletmelerin yeşil dönüşüm sürecinin desteklenmesi amacıyla kullanılacağını belirtti. Ayrıca, yeni programın detaylarını paylaşan Şimşek, Türkiye'nin 12'nci Kalkınma Planı önceliklerine uyumlu olarak yüksek ve sürdürülebilir verimlilik artışı, kapsayıcı hizmetler, istihdam ve dayanıklılığın güçlendirilmesi gibi alanlara odaklanacağını vurguladı.

Yeni müfredatla aynı sınıftaki öğrencilere 'farklılaştırılmış eğitim' geliyor Yeni müfredatla aynı sınıftaki öğrencilere 'farklılaştırılmış eğitim' geliyor

Özel sektörün gelişimine de katkı sağlamak amacıyla Dünya Bankası'nın 3 yıl içinde Türkiye'ye sunacağı ilave 18 milyar dolarlık finansmanın önemine değinen Şimşek, bu kaynağın büyük bir kısmının özel sektör projelerine yönlendirilmesinin planlandığını dile getirdi.

Son olarak, Şimşek, Dünya Bankası ile Türkiye arasındaki işbirliğinin ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, yeni programın bu işbirliğini daha da pekiştireceğini ve ülkeye kaynak akışının artarak devam edeceğini ifade etti.