Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından üretilen konut ve sosyal donatı sayısını açıkladı. Bakan Özhaseki, TOKİ'nin 1 milyon 270 bin konut ve 37 bin 760 sosyal donatı inşa ettiğini belirtti.

Bakan Özhaseki, TOKİ'nin hedefinin güçlü şehirler ve güvenli bir gelecek için hiçbir vatandaşın evsiz kalmaması olduğunu vurguladı. Düşük peşinat ve uzun vade imkanlarıyla vatandaşların ev sahibi olabilmesini sağlamak için TOKİ'nin eliyle 1 milyon 270 bin konut ve 37 bin 760 sosyal donatı üretildiğini ifade etti. Bakan, bu sayede vatandaşların sağlam ve güvenli evlere kavuştuğunu dile getirdi.

Ayrıca, Bakan Özhaseki Kahramanmaraş merkezli depremlerde TOKİ konutlarının güvenilirliğini kanıtladığını belirtti. TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlar için ürettiği konutların büyük bir ilgi gördüğünü söyledi. Bakan, Cumhurbaşkanı'nın liderlik vizyonuyla güçlü ve yaşanabilir şehirler için çalışmalarının devam ettiğini ve TOKİ aracılığıyla sağlam, yatay mimariye uygun ve çevre dostu konutlar inşa etmeye devam edeceklerini ifade etti.

TOKİ, 2002 yılından bugüne kadar Türkiye'de üretilen konutların yaklaşık yüzde 13'ünü gerçekleştirmiş ve 1 milyon 270 bin konutla yaklaşık 5 milyon vatandaşı ev sahibi yapmıştır. Son 4 yılda başlatılan toplam 400 bin konutluk 3 sosyal konut kampanyasına ise 6,9 milyon geçerli başvuru yapıldı.

TOKİ, konut projelerinin yanı sıra kamu ihtiyaçlarına yönelik binalar ve sosyal donatılar da inşa etmektedir. Bugüne kadar 1420 okul, 217 öğrenci yurdu, 26 üniversite binası, 270 hastane, 21 stadyum, 984 cami, 371 kamu hizmet binası TOKİ tarafından hizmete sunuldu.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi