İstanbul için başka çareleri kalmadığını söyleyen Bakan Mehmet Özhaseki, özel bir birim kuracaklarını açıkladı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

''Depremzedelere Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açıyor, bakanlığımızın denetiminde vatandaşlarımıza kendi evini yerinde dönüştürebilsin diye 500 bin lira hibe ve 500 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. İş yerleri için 250 bin lira hibe verilecek.

Zeminde sorun yoksa 'evini yerinde dönüştür' diyeceğiz.

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

'Yerinde Dönüşüm Projesi'ne birkaç saat içinde 2 binin üzerinde müracaat yapıldı. Projeleri TOKİ güvencesi ve desteğiyle yapacağız.

Bize daha çok köy evimizi kendimiz yaparız talebi geldi. Bize tip projesi verin dediler. Biz de bir karar aldık; 6 tip köy evi projesini isteyen vatandaşa vereceğiz, onlar da uygulayabilecek.

'Yarısı Bizden Kampanyası'na 1 milyon 207 bin müracaat var. Bu 200 bin binaya tekabül ediyor. Fakat bina içerisinde yaşayanlar arasında anlaşmazlık olabiliyor.

Biz bu kampanyaya en çok risk taşıyan binalardan başlayacağız.''

İSTANBUL İÇİN ÖZEL BİR BİRİM KURULACAK

Belediye Başkanlarının ilk işlerinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini söyleyen Bakan Özhaseki, İstanbul'daki çalışmaları biraz daha pratikleştirmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

İstanbul'un deprem konusunda en tehlikeli görülen binalarının tespitini yaptıklarını söyleyen Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

''Şu ana kadar 1 milyon 207 bin müracaat var 200 bin bina ediyor bu. En çok riskli binalardan başlayarak yarısı bizden kampanyasını devam ettireceğiz. İstanbul için özel bir birim kuracağız başka çaresi yok. Yani İstanbul'da bu işi biraz daha pratikleştirecek bu tür engel çıkaranları aşabileceğimiz, çok hızlı davranabileceğimiz, işi insanların gönlüne bırakmayacağımız bir ortama doğru getirmek durumundayız.

5 nokta 8 milyon bağımsız birim var İstanbul'da. Risk taşıyan ne kadar birim var 1,5 milyon, 4'te 1'i risk taşıyor.

İstanbul'da rezerv alanlara bir an önce sağlam konutlar yapacağız. Etraftaki ilçelerde en riskli yapıları oraya taşıyacağız. Anadolu yakasında 150 bin konutluk, Avrupa yakasında da 200 bin konutluk yer tespit ettik. İstanbul'da rezerv alanlarda 350 bin konut yapacağız. Belediye Başkanlarının birinci işleri kentsel dönüşüm olmalı. "