Kamudanhaber -Özel Haber
Dr.Mehmet Yılmaz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakan yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin’in göreve başlamasının akabinde Bakan yardımcılarının sorumlu olduğu birimleri yeniden düzenledi…

Bakan Özer, Milli Eğitim Bakan yardımcısı Nazif Yılmaz’a Hukuk Hizmetleri, Özel Öğretim Kurumları ve Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim genel müdürlüğü gibi Milli Eğitim Bakanlığında daha az öneme sahip birimleri bağladı.Bunun yanında en az görev ve sorumluluğu Nazif Yılmaz’a verdi.

İşte o görevlendirme listesi

Bakan Özer’in görev dağılımı yaparken Din Öğretimi Genel Müdürlüğünü Nazif Yılmaz’ın uhdesinden alması ise en can alıcı nokta olarak göze çarpıyor. 

Din Öğretimi genel müdürlüğü biriminin Nazif Yılmaz’dan alınıp en az görevin de kendisine verilmesi eğitim camiasında Nazif Yılmaz için yetkisi kısıtlanmış Topal Ördek yakıştırması yapılmasına neden oldu.

Bakan Özer, bu görev dağılımını yaparken Nazif Yılmaz’ın elinden Din Öğretimi genel müdürlüğünü alarak çok doğru bir karara imza atmıştır.

Lider gücünü eylemden alır…

Mahmut Özer koltuğa oturduğu günden bu tarafa mekanın sahibi benim diyerek yönetim bilimcilere ders niteliğinde uygulamalara imza atmıştır…

Çatal kazık yere batmaz!

Bakan Özer, göreve geldiği günden itibaren kurum içerisinde çift başlılığa asla izin vermemiştir. Kafasını biraz kaldıran ve yorum yapmaya başlayan, kendi önünü açmaya çalışan eski Bakan yardımcısı Ahmet Emre Bilgili’yi hemen görevden aldırmıştır.

Bakan Özer bu konuda Ziya Selçuk tecrübesine sahiptir!

Bakan yardımcılarının Ziya Selçuk’a kurduğu tuzaklardan büyük ders almıştır.

Nazif Yılmaz Bakan yardımcısı koltuğuna oturduktan sonra kendi Bakan’ı hakkında yorumlar yapmaya başlayıp,  Bakan olmak için kulis faaliyetleri yürütmeye başladıktan sonra Bakan Özer bir dakika demiştir. 

Nazif Yılmaz’ın elinden Din Öğretimi birimini alarak burda Bakan benim mesajı vermiştir.

Nazif Yılmaz, bırakın Bakan yardımcılığı görevini 2 bin kişilik bir imam hatip okulunda müdürlük yapacak liyakati ve birikimi olmamasına rağmen yıllardır Milli Eğitim Bakanlığında İmam hatipler üzerinden ve Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlunun ismini kullanarak istediği gibi at oynatmaktadır.

Her gelen Bakan için ve İmam hatipler için en büyük sorun Nazif Yılmaz’dır!

Milli Eğitim Bakanlığı içerisindeki bürokrasi de dahil herkes bunun farkında olsa da korkudan bugüne kadar Kral Çıplak diyecek tek müslüman çıkmadı maalesef.

Şimdi bir genel müdür düşünün yaklaşık 10 yıl Ankara’da genel müdürlük yapacak ve her hafta sonu İstanbul’a görev yazarak ailesinin yanına gidip gelecek. Cuma ya da Pazartesi İstanbul’a görevlendirme yazdıracak. Bu genel müdür 10 yıl boyunca Çankaya Turizm Otelcilik okulunda kalacak. Hafta sonu kendi kaldığı odayı kapalı gösterecek bu oda başka kimseye satılmayacak ancak haftasonları bu odanın da parasını ödemeyecek. Bu kul hakkına girmiyor mu ?

Din Öğretimi genel müdürlüğü yapan Nazif Yılmaz’a kamu yararı adına aşağıdaki soruları sormak istiyorum.

Görev yaptığınız süre boyunca İstanbul iline kaç kez görevlendirme yaptırdınız ?

Ne kadar yolluk ve yevmiye aldınız?

Çankaya Turizm Otelcilik Okulunda kaç yıldır kalmaktasınız? Hafta sonları kapalı gösterip işgal ettiğiniz odaya para ödüyor musunuz?

Taşımalı genel müdür ve yetimhane diye kaldığı yeri tanımlayan Nazif Yılmaz’a birkaç soru daha sormak istiyorum…

İmam hatip okullarında okuyan öğrencilerin namaz kılma oranı yüzde kaç ?

İmam hatip ortaokulunu bitiren öğrencilerin yarısı neden imam hatip liselerine devam etmek istemiyor?

İmam hatip okullarında kontenjanları dolu göstermek için öğrenci kayıtları tamamlandığında okulun genel kontenjanını düşürüyor musunuz ?

Milli Eğitim Bakanlığında 10 yıldır İmam hatiplerin emanet edildiği Nazif Yılmaz , dindar nesil yetiştirebilmiş midir ?

Esas can alıcı soru bu…

Okuyucu olarak evet dindar nesil yetişti diyorsanız Nazif Yılmaz başarılıdır…

Yok değil diyorsanız başarılı değildir.

Sonuç olarak; Ülkemizin Din Öğretimi genel müdürlüğü ve İmam Hatip Okulları yıllardır Nazif Yılmaz’ın egosunu tatmin yeri ve oyuncağı olmuştur.

Nazif Bey yıllardır nicelik üzerinden ve istatistiklerle İmam hatipçilik oynamaktadır. 

İlk kez bir Bakan korkmadan Nazif Yılmaz’ın elinden oyuncağını ve tüm argümanını almıştır.

Mahmut Özer’i tebrik ediyorum.

Çünkü insan hayatında bir kez Bakan olur!

İLGİLİ HABER...

02b47958-005c-4ef8-ae26-c38a87bb76a7 (1)

7iybtrvcexz