Kamudanhaber - Özel Haber 
Dr.Mehmet Yılmaz


Yıl 2014 …

Çankaya Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktayken, dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hocamızla bir ortamda karşılaştım. 

Hocam sizden bir ricam var dedim.

Yapabileceğim bir şeyse memnuniyetle dedi…

Hocam, Çankaya ilçemizde bir seminer vermenizi istiyorum. Okul müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız ve rehber öğretmenlerimizin katılacağı bir semineri sizde takdir ederseniz düzenlemek istiyorum dedim.

Mehmet Görmez hocamız beni kırmadı ve davetimizi kabul etti…

Bu seminer ile ilgili devlet protokolü ve işleyişini de gözardı etmeden , gerekli onay ve izinleri de alarak, usul hatası yapmamaya dikkat ederek davetiyeleri de amirimiz Kaymakam bey adına bastırarak dağıttık.

Okullarımıza gerekli duyuruları da gerçekleştirdik.

Mehmet Görmez hocanın seminer gününü beklerken dönemin Din Öğretimi Genel Müdürü ve halen Bakan yardımcısı olarak görev yapan Nazif Yılmaz aradı.

Diyanet İşleri Başkanı Başbakan’a eşit protokoldedir. Böyle bir program yapılacaksa bunu siz değil biz yapabiliriz, bu programı iptal edeceksiniz dedi.

Tabii o dönem Ankara il müdürlüğü yapan kripto Fetöcü Erol Bozkurt’unda gazına gelen Nazif Yılmaz, kendi egolarına yenilerek bu programı iptal ettirdi.

Nazif Yılmaz’ın Din Öğretimi ve okullar konusundaki samimiyetini ve kişiliğini yukarıda anlattığım anekdottan anlayabilirsiniz.

  
Nazif Yılmaz hakkında yaşamış olduğum bu olayla ilgili anekdot ile girizgah yaptıktan sonra yazımızın konusuna giriş yapalım.

Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey bürokratlarımızdan bir tanesini ziyarete gittim. 

Sohbet muhabbet derken masanın üzerinde, Milli Eğitim Bakanlığı yayınları olan “ Öncü 7’ler” isminde 8 ciltlik , yayın yönetmenliğini eski Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın yaptığı kitap dikkatimi çekti.

Kitabı alıp inceledim. İlk 7 İmam Hatip okulunun 70 yıllık serüveni ve İmam Hatip okullarının tarihçesi ve serüveni olarak hazırlanmış.

Bu kitabı yayın yönetmeni olarak Din Öğretimi genel müdürlüğü yaptığı dönemde Nazif Yılmaz hazırlatmış.

Kitapla ilgili kısa bir bilgi notu verdikten sonra esas konumuza geçelim.

Din Öğretimi Genel Müdürü ve Din Öğretimi Bakan yardımcısı Nazif Yılmaz’ın vefasızlığına…

İmam Hatiplerle ilgili hazırlanan 8 ciltlik kitabın tüm sayfalarını tek tek kontrol ettim.

Bu kitapta İmam Hatipler konusunda büyük özveri gösteren ve samimiyetle destek olan Ak Parti eski Milli Eğitim Bakanlarına ve özellikle de Nazif Yılmaz’ı genel müdür yapan ve her konuda önünü açan Nabi Avcı Bakan’a ve yine Nazif Yılmaz’ın Bakanlığını yapan İsmet Yılmaz bey ve Ziya Selçuk beyden tek kelime bahsedilmemiş ve teşekkür edilmemiş.

Nazif Yılmaz, kendisini genel müdür yapan ve destek veren çalıştığı Bakanlara teşekkür etmemiş bakalım Milli Eğitim eski müsteşarı Yusuf Tekin’e İmam hatipler konusunda teşekkür etmiş mi  , en azından birkaç yerde hizmetlerini yazmıştır ismini geçirmiştir diye dikkatlice kitapları yeniden taradım ancak Yusuf Tekin ismine de bir resmî yazıya atılan paraf dışında rastlayamadım.

Milli Eğitim Bakanlığı ve üst düzey bürokrasinin son 13 yılda kalbinde olan ve tüm bu süreçleri yaşayan ve bilen birisi olarak ;

Nazif Yılmaz’ın Bakan yardımcısı olarak görev yaptığı ve kendisini gücünün zirvesinde gördüğü bu dönemde bu vefasızlığını yazarak tarihe not düşme amacıyla bu yazıyı kaleme aldım.

17/25 Aralık FETÖ darbe girişimi ve 15 Temmuz Hain fetö darbe girişimleri başta olmak üzere en zor süreçlerde Nazif Yılmaz’ı genel müdürlük koltuğuna getiren her konuda önünü açan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile MEB’in; Ak partinin efsane Müsteşarı olarak tarihe geçen, samimiyetle kelle koltukta mücadele veren , İmam Hatiplerin önünü açan , Fetönün okullarını Din Öğretimi genel müdürlüğüne veren Yusuf Tekin ismini bu kitapta tek cümle ile anmamak sadece vefasızlıkla da tanımlanamaz.

Nazif Yılmaz’ın kendi üzerinde emeği olan ve İmam Hatipler konusunda samimiyetle kendisine yardımcı olan , önünü açan görev yaptığı Bakanlara ve Müsteşarına teşekkür edememesinin ve emeklerini görmezden gelmesinin altında yatan en büyük neden Bakan Mahmut Özer’in tepkisini çekmemek ve stratejik olarak hedefine giderken aklı sıra taşları doğru dizme eylemi ile açıklanabilir.

Nazif Yılmaz , İmam Hatipler konusunda kendisini Bakan yardımcılığı koltuğuna taşıyan İmam Hatipli Bakan Mahmut Özer’e bile seküler yakıştırması yaparak ve onu güç aldığı İslami Stk’larla yapılan toplantılarda eleştirerek kendi oturmak istediği Bakanlık koltuğunun yolunu açmak istemektedir.

Bundan birkaç ay önce İstanbul’da Bilal Bey’in ve Sümeyye Hanım’ında katıldığı Eğitime Destek Platformunun toplantısı yapıldı.

Bu toplantıya Nazif Yılmaz’da Milli Eğitim Bakanlığını temsilen katıldı.

Toplantıya Eğitime Destek Platformu ( Edep) il başkanları da katıldı.

Eskişehir Edep il başkanı görevden alınan il müdürü Hakan Cirit ve Kırıkkale Edep il başkanı görevden alınan Yusuf Tüfekçi’de toplantıdaydı.

Toplantıda görevden alınan bu iki müdürünün neden alındığı ve bu arkadaşlar görevden alınıyorsa siz neden oradasınız diye Nazif Yılmaz’a il başkanları sitem eder ve soru sorar…

Bakan yardımcısı olarak toplantıya katılan Nazif Yılmaz, kendi Bakanı Mahmut Özer’i orada ayak üstü satar…

Bu arkadaşlarımızın görevden alınması yanlış, haklısınız. Bakan bu arkadaşları alırken bize sormuyor, ne yaptığı belli değil, getirdikleri de seküler kişiler , bizim haberimiz olmuyor mealinde bir şeyler söyler!!!

Eğitime destek platformu ve İslami STK’ların yanıldığı bir husus var !!!

Nazif Yılmaz bir duruş ve dava adamı değildir!

Günün şartlarına göre koltukta kalmak , daha fazla yükselmek , İstanbul’daki İslami STK’lardan güç devşirerek her Bakan döneminde devlet içinde devletçilik oynamaya çalışan, Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde parelel Bakanlık peşinde koşan, sürekli olarak Bilal Bey’in ismini sopa olarak kullanan ve bununla güç devşiren ; İmam hatipler konusunda  nicelik üzerinden reklamını yapan, kontenjan oyunlarıyla İmam Hatipleri dolu gösteren kişidir.

En yakın arkadaşı ve yetim kardeşim dediği Ahmet Emre Bilgili’nin koltuğuna oturmaktan çekinmeyen ; yıllarca beraber görev yaptığı arkadaşları haksız yere görevden alınırken gıkı çıkmayan kişidir!

Sözün tamamı aptala anlatır der atarlarımız !

Aslında yukarıda yazdığımız tüm satırların yerine Nazif Yılmaz’ın , İmam Hatiplerle ilgili yazılan kitap ve olaylarını vefa ile ilgili tek söz özetler.

Sonuç ; Vefa Bir mümin için Dostluğunu Dünya nimetlerine değişmemektir…


Nazif Yılmaz Tarafından hazırlanan ve haberimizin konusunu oluşturan “ Öncü 7’ler” kitabı ve önsözü