Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Denizli'de iş dünyası temsilcileriyle yaptığı toplantıda Türk Ekonomi Modeli'nin sürdürülebilir büyümedeki başarısına vurgu yaptı.

Hükümetin ülkenin ihtiyaç ve hedeflerine odaklandığını ve insanı önceleyen kapsayıcı bir büyüme modeli uyguladığını vurguladı. Nebati, enflasyonun karşı karşıya oldukları en önemli sorun olduğunu ancak Kasım 2022'den bu yana enflasyonu düşürmeyi başardıklarına da değindi.

Nebati, gelişmiş ekonomilerin enflasyonla mücadelede kullandıkları konvansiyonel yöntemlerin resesyona yol açtığını ve işsizlik oranlarını artırdığını öne sürdü. Türkiye'nin Ekonomik Modeli'nin dünyadaki olumsuz ekonomik eğilimlere meydan okuduğunu ve bunun sonucunda uluslararası kuruluşların ülke için büyüme tahminlerini güncellemeye devam ettiğini vurguladı. Nebati, muhalefetin hükümetin ekonomi politikalarını anlamamasını ve tutarsız ve pratik olmayan fikirlerini de eleştirdi.