Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Habertürk canlı yayınında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Nebati, Mersin ziyareti ve Türkiye ekonomisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, kur korumalı mevduatın geçici bir önlem olduğunu belirterek, "Kur korumalı mevduattan çıkış için yıl sonunu hedefliyorduk ancak global ekonomik durumu düşündüğümüzde dönüşümün kademeli olarak zamana yayılması konusunda bir irade ortaya çıktı" şeklinde konuştu. Kur korumalı mevduatın döviz talebini azalttığını ve döviz kurlarındaki oynaklığı ortadan kaldırdığını vurgulayan Bakan Nebati, gelecekte yeni enstrümanlarla Türk lirasına güveni artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

FAİZ ARTIRIMI YAPILMAYACAK

Bakan Nebati, Türkiye ekonomi modeli doğrultusunda faiz artırımı beklentisinin hemen hemen sıfırlandığını belirterek, "Bizim için faiz artırımı söz konusu değil, bu çok net" dedi. Son dönemde ekonomiyle ilgili yapılan tartışmalarda faiz politikasının merkezde olduğunu ancak Türkiye'nin kendi modeli doğrultusunda ilerleyeceğini vurgulayan Bakan Nebati, politikaların uyumlu bir şekilde yürütüleceğini ifade etti.

YATIRIMCILARIN ÖNÜ AÇILIYOR

Bakan Nebati, Türkiye'de yatırımcıların önünü açtıklarını belirterek, KOBİ'lerin Türkiye ekonomisini taşıyan önemli bir faktör olduğunu söyledi. Kredi kullananların sayısının arttığını ve KOBİ'lerin desteklendiğini vurgulayan Bakan Nebati, zaman içerisinde uyumsuzlukların giderileceğini ve ekonominin istikrar kazanacağını ifade etti.

Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

BÜTÇE DİSİPLİNİ KORUNUYOR

Bakan Nebati, bütçe konusunda taviz verilmediğini ve hedeflerin üzerine çıkıldığını belirterek, gelir artışı ve alınan tedbirlerle ciddi bir kasa oluşturulduğunu ifade etti. Hazine'nin önemli bir servet kaybı yaşadığına dikkat çeken Bakan Nebati, bu kaybın karşılan