Bakan Bolat, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'daki esnaf ve sanatkarlara toplamda 400 milyon lira değerinde düşük faizli kredi imkanı sağlanacağını belirttip, bu finansmanın, %26 finansman maliyetiyle, 6 ayda bir ödemeli ve toplamda 5 yıl vadeli olacağı açıklandı.

Yeniden İmar

Bakanlık, depremin getirdiği 110 milyar dolarlık ekonomik yükün altından kalkabilmek için yeniden imar ve destek faaliyetlerine hız verdi. Bu kapsamda, 650 bin civarında ağır ve orta hasarlı konutun yenilenmesi ve 200 binden fazla konutun inşaatının hızlandırılması gibi önemli adımlar atıldı. 

Finansman Desteği

Bölgedeki işletmelere Halkbank ve TESKOMB kanalıyla sunulan 2,2 milyar liralık finansman desteği ve çeşitli ihracat kredisi ile ihracat sigorta desteği çalışmaları da devam ediyor. 

Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası... Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası...

Ticaret Bakanı Bolat, sağlanan desteklerin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ve bölgeyi deprem öncesinden daha canlı, dinamik, enerjik, modern ve çevreci bir cazibe merkezi haline getireceğine inandığını belirtti. Ayrıca, devlet ve hükümetin bölge halkının yanında olduğunu, sürecin hızlandırılması için tüm imkanlarla destek sağlandığını da sözlerine ekledi.