MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin deprem felaketi sonrasında birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurgulayarak, toplumun tek yürek halinde hareket ettiğini ifade etti. Depremin ardından devletin hızla harekete geçerek depremzede vatandaşların acil insani ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Bahçeli, deprem bölgesine gönderilen 1 milyon çadır ve 215 bin konteynerin yanı sıra, 20 milyon koli gıdanın dağıtıldığını açıkladı.

Konuşmasında, depremde aktif rol alan kamu görevlileri ve arama kurtarma ekiplerinin fedakar çalışmalarını da vurgulayan Bahçeli, 650 bin kamu görevlisi ve 35 bin arama kurtarma personelinin enkaz altında kalan vatandaşlara yardım etmek için seferber olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin yanı sıra yabancı ülkelerden gelen 11 bin 500 arama kurtarma personelinin de katkı sağladığını belirtti.

İstanbul'da suya zam geldi İstanbul'da suya zam geldi

Milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ettiklerini vurgulayan Bahçeli, siyasi istismar girişimlerine karşı milletin dik duruşunu övdü. Ülkenin ekonomik zorluklara rağmen ayakta kaldığını ve devletin enkazı kısa sürede kaldırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk milletinin fitneleri bertaraf ettiğini ve kirli odakların heveslerinin kursaklarında kaldığını belirterek, Türkiye'ye olan gururunu dile getirdi. Bahçeli, Türkiye'nin hiçbir felakete boyun eğmeyeceğini ve devletin vatandaşlarının güvenliği için mücadelesini sürdüreceğini sözlerine ekledi."