Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemdeki ekonomik dalgalanmalara ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, döviz piyasasında yaşanan oynaklığın geçici olduğunu belirterek, ekonomideki sağlam politikaların sürdürüleceğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, döviz kurlarındaki dalgalanmalara ilişkin önemli bir açıklama yaparak, ekonomideki güçlü politikaların devam edeceğini belirtti.

Bakan Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu yükseltmesiyle ilgili olarak "Sağlam politikalar sürdürmeye ve yapısal reformları uygulamaya kararlıyız" yorumunu yaptı ve ekledi: "Döviz kurlarında son dönemde görülen oynaklığın geçici olarak değerlendirilmesi gerekmektedir."

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinin olumlu yönde ilerlediğini vurgulayarak, fiyat istikrarı, büyüme, cari açık ve mali denge gibi konulara değindi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Mühendis, Büro Memuru ve Teknisyen Alımı Yapacak! Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Mühendis, Büro Memuru ve Teknisyen Alımı Yapacak!

Açıklamasında, Türkiye'nin orta vadeli programını sürdürmek için seçimsiz uzun bir döneme gireceğini ve döviz piyasasındaki dalgalanmanın geçici olduğunu belirten Bakan Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürme çabalarına destek vereceklerini ifade etti.