Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Neler Oluyor Hayatta programında fahiş kira zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, geçtiğimiz yıl salgın sürecinin etkileri ile tedarik zincirinde ve maliyetlerde artış yaşandığını, dünya ülkelerinin enflasyonu yaşadığını ve arz-talep dengesinin bozulduğunu ifade etti.

Kiracıların korunması amacıyla kira artış sınırının yüzde 25 olarak belirlendiğini ve bu sınırın Temmuz ayına kadar geçerli olduğunu belirtti. Bakan Kurum, ev sahiplerinin yüzde 25'ten fazla artış talep etmesi durumunda kiracılara bankadan kiranın yüzde 25 zamlı olarak yatırılması çağrısında bulundu. Ayrıca, piyasanın normale dönmesi için belli destekler ve muafiyetler verildiğini söyledi.

Bakan Kurum, kira artışının kanunen bir sınırı olduğuna dikkat çekti ve şunları ekledi:


"Evini fahiş fiyatlarla kiraya vermek isteyenler de var, tabii bunlar istisna. Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçici, piyasa oturacak. Belli desteklerimizi muafiyetlerimizi verdik. Piyasa normale dönecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi