Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "4 bin Suriyeli sağlıkçı istihdam edildi" şeklindeki iddiaların yanlış ve çarpıtıldığını belirtti. Bakan Koca, iki yıl önceki bir uluslararası toplantıda yaptığı konuşmanın yanlış yorumlandığını ifade etti.

AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu

Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, göçmen sağlığı merkezlerindeki hizmetlerin Avrupa Birliği fonlarıyla desteklendiği ve bu hizmetlerde Suriyeli sağlık çalışanlarının görev aldığı belirtildi. Ancak, geçmişteki bir toplantıda yapılan konuşmanın yanlış ve çarpıtılarak "4 bin Suriyeli sağlıkçı istihdam edildi" şeklindeki iddiaların ortaya atıldığı ifade edildi.

Bakan Koca, "Göçmen Sağlığı Merkezlerindeki sağlık hizmetlerinin giderleri Avrupa Birliği fonlarından karşılanmakta, bu hizmetlerde Suriyeli sağlık çalışanları görev almaktadır. İki yıl önce, göç ve sağlık konulu uluslararası bir toplantıdaki sözlerimin çarpıtılarak, 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edildiği şeklindeki yanlış ve ısrarlı iddia üzüntü vericidir." ifadelerine yer verdi.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi