Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin açılışı vesilesiyle yaptığı açıklamada, nadir hastalıkların tedavisinde dönüm noktası olacak bir adımı duyurdu. Koca, Türkiye'nin bu alanda dünyada bir ilke imza atacağını belirtti.

Ankara'da ekmeğe zam Ankara'da ekmeğe zam

Türkiye'nin en büyük kapasiteli şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını ifade eden Bakan Koca, özellikle SMA gibi nadir hastalıkların tedavisinin öneminin farkında olduklarını vurguladı. Bu kapsamda, yapımı devam eden hastanede nadir hastalıklar için kişiye özel üretim ve uygulama imkanı sağlanacağını açıkladı.

Bakan Koca'nın verdiği bilgilere göre, Sancaktepe Şehir Hastanesi kompleksi içinde yer alacak gen ve hücre terapi hastanesi, dünyada bir ilk olacak. Bu hastanede, hem kişiye özel üretim hem de uygulamanın gerçekleştirileceği, hatta ruhsatlandırmanın dijital olarak yapılacağı bir sistem hayata geçirilecek.

Ayrıca, 4 bin 100 yatak kapasiteli olan hastanenin bitişiğindeki 1008 yataklı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin de entegre edilmesiyle toplam 5 bin 108 yataklı bir sağlık kampüsünün oluşacağı belirtildi.

Bakan Koca, Sancaktepe'nin havaalanı ve pist avantajıyla burada gen hücre terapi hastanesinin yapılacağını vurgulayarak, dünyada bir ilki gerçekleştireceklerini kaydetti. Bu yeni hastane sayesinde, özellikle SMA gibi nadir hastalıkların tedavisinde önemli bir adım atılmış olacak.