Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin TL'lik ödemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

5 bin lira tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Bu ödemeyi Kasım ayının ilk yarısında yapmayı planlıyoruz. Yasal süreç için yarın adım atılacak.

Emeklileri mali yönden desteklemenin ötesinde sosyal yönden de destekleyeceğimiz projelere adım atmak istiyoruz. Yerel yönetimlerle protokoller yaparak, kamu yararına çalışma programları oluşturmayı planlıyoruz. Bu programlar kapsamında emekliler, park ve bahçelerde çalıştırılacak ve kültür-sanat etkinliklerinden daha indirimli yararlanabilecekler.

Emeklilik öncesi hazırlık programlarıyla, emekliliği yaklaşmış personeli eğitimlerle desteklemeyi hedefliyoruz. Sağlıklı bir yaşlanma süreci için çalışmalar yapacağız.

Türkiye'de en çok hangi mesleklerde eleman açığı var? İşte o sektörler... Türkiye'de en çok hangi mesleklerde eleman açığı var? İşte o sektörler...

Enflasyonun yarattığı tahribattan vatandaşlarımızı koruma konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz.

İşsizlikle mücadele, temel hedeflerimizden biridir. İşsizlik oranını en düşük seviyelere çekmek için çaba gösteriyoruz. İŞKUR'un önemli çalışmalarını destekliyoruz ve işverenlere personel kazandırılması konusunda katkı sağlıyoruz.

Ev hanımlarının emeklilik hakları konusunda çalışmalara başladık ve 5 yıllık bir süre içinde bu düzenlemeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında devletimiz prim desteği sunacak.

Gençlerimizi iş gücüne katılması için teşvik ediyoruz. İş fırsatları vardır, önemli olan çalışma azmi ve isteğidir. Sosyal güvence ve emeklilik haklarına sahip olmak için çalışma hayatına katılmak önemlidir.

EYT (Erken Emeklilik Talebi) konusunda başvuruların hak kaybına yol açmadığını belirtiyoruz. 120 bine yakın dosya haricinde tüm başvurular tamamlanmıştır. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na maaş konusunda başvuru yapılmış ve önerilen rakam kabul edilmiştir.