Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre Bakan Yaşar Güler  başkanlığında bugün sabah saatlerinde video telekonferans gerçekleştirildi konferansda Bakan Güler devam eden faaliyetler hakkında bilgi aldı. Sayfadaki resmi duyuruda şu ifadelere yer verildi;

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ile yurt içindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Bakan Yaşar Güler, devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi alarak yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.

1974 yılından bu yana hizmet eden Yaşar Güler'in kariyer hayatı kısaca şöyle;

İşten eve dönen adam karısını başka biri ile yakaladı: 1'i ağır 2 yaralı İşten eve dönen adam karısını başka biri ile yakaladı: 1'i ağır 2 yaralı

Bayburtlu bir ailenin çocuğu olarak 18 Eylül 1954 tarihinde Ardahan'da doğdu. 1971'de Kuleli Askerî Lisesinden, 1974'te Kara Harp Okulundan muhabere teğmen rütbesiyle, 1975 yılında Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezinden mezun oldu. 1984 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yaptı. 1986 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay subay olarak çeşitli karargâhlarda plan subaylığı ve şube müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2001 yılında tuğgeneral rütbesine terfi etti. 2009 yılında korgeneral rütbesine terfi etti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında bulunan Yaşar Güler'in makam odasına giren darbeci askerler kendisini derdest edip ellerini arkadan bağladı, kafasına ise gözlerini kapatacak şekilde bere geçirdi. Derdest eden askerler arasında emir subayı Mehmet Akkurt da vardı. Güler; Akkurt'un kendisine alaycı bir tavırla "Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat" dediğini ifade etmektedir. Daha sonra bir helikopter vasıtasıyla zorla Akıncı Hava Üssü'ne götürüldü.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 28 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Yüksek Askerî Şûra toplantısında alınan karar uyarınca Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirildi. 2 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen Yüksek Askerî Şûra toplantısında alınan kararla Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirildi. Böylece Güler, Cevdet Sunay ve Hulusi Akar'ın ardından ordu komutanlığı yapmadan Kara Kuvvetleri Komutanı olan üçüncü isim oldu.

9 Temmuz 2018 tarihinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Millî Savunma Bakanı olarak atanması sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı görevine getirildi. 15 Temmuz 2018'de Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ayrı ayrı Millî Savunma Bakanlığına bağlandı. Böylece Genelkurmay'a doğrudan bağlı bir askerî birim kalmadı ve teoride Genelkurmay Başkanlığı sembolik bir kuruma dönüştü ve Güler 5 haziran 2023 tarihinde  67. Türkiye Hükûmetinde Millî Savunma Bakanı olarak görevlendirildi.