Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar lira ödeme yapıldığını duyurdu. Göktaş, arz odaklı sosyal yardım sistemini sürdürdüklerini ve Türkiye Aile Destek Programı'nın bu çerçevede önemli bir örnek olduğunu belirtti.

Emekli aylığında sürpriz karar Emekli aylığında sürpriz karar

Göktaş, programdan 3,5 milyon hanenin yararlandığını ve hanelere gelir düzeylerine göre 850 ila 1250 lira arasında destek sağlandığını açıkladı. Programın başlangıcından bu yana sağlanan destek tutarının 35 milyar lirayı aştığını ifade eden Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik desteğin devam ettiğini vurguladı.

Ayrıca, Ekim 2022'de Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği'nin Türkiye Aile Destek Programı'na dahil edildiğini hatırlatan Göktaş, çocukların masraflarını karşılamaları için hanelere aylık ödemeler yapıldığını ve Elektrik Tüketim Desteği ile hanelere aylık ödemeler gerçekleştirildiğini belirtti. Çocuk Desteği kapsamında bugüne kadar 6,3 milyon çocuk için toplam 7,7 milyar lira ilave ödeme yapıldığını ve Elektrik Tüketim Desteği kapsamında ise 5,1 milyar lira destek sağlandığını ifade etti.