Yeni evlenecek çiftler için beklenen uygulama nihayet başlıyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik yolundaki gençlere 48 ay vadeli, 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verileceğini duyurdu. Başvuru tarihi ve koşulları ile ilgili detaylar açıklandı. İşte ayrıntılar...

Evlilik Kredisi Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Bakan Göktaş, başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağını belirtti. Başvurular, Bakanlığın "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden yapılacak.

Evlilik Kredisi Başvuru Koşulları Neler?

Başvurmak isteyenlerin Bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaları, evlenmelerinin ardından da sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor. Diğer başvuru koşulları yakın zamanda açıklanacak.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgelerini belirlediklerini ve bu bölgeler için şartları özellikle esnettiklerini ifade etti. Programın ekonomik destek kısmıyla onaylanan kişilere toplamda 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 150 bin TL kredi desteği sunulacağını belirtti.