CHP, İstanbul ilçelerindeki aday belirleme toplantısını gelecek haftaya ertelediği sırada DEM Parti tabanında destek görecek adaylar üzerinde duruyor. Yerel seçime az bir süre kala, CHP'de adaylık süreci henüz netlik kazanmış değil.

Cumhur İttifakı ve diğer partiler adaylarını açıklarken, CHP'nin önemli İstanbul ilçelerinde belirsizlik devam ediyor.

Seçim sürecinin başından beri DEM Parti ile iş birliği halinde olan CHP'de, Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışının ardından ikinci planda kalan görüşmeler yeniden ön plana çıktı.

Demirtaş'ın aday gösterilmeyeceği haberinden sonra, iki parti arasındaki pazarlıklar yeniden hız kazandı.

CHP ve DEM Parti aday açıklamalarını erteledi

Bu bağlamda, DEM Parti'nin İstanbul adayını açıklama planı ertelendi.

CHP'de ise bugün yapılması beklenen Parti Meclisi toplantısı pazartesine ertelendi.

Zaman kazanma adımı

Partililerin açıklamalarına göre, erteleme nedeni olarak ilçelerde yapılacak ön seçimler gösterilse de, kulislerde bu adımın 'DEM ile pazarlıkta zaman kazanma' amacıyla atıldığı yönünde değerlendiriliyor.

CHP'liler, "Çok kritik yerlerde değerlendirmeler için biraz daha süre gerekiyor. Her adayımız için titiz çalışıyoruz," şeklinde ifadeler kullanıyor.

DEM tabanında destek bulacak isimler masada

Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları

İstanbul'da pazarlık büyük...

CHP, İBB'de DEM parti desteği karşılığında henüz açıklanmayan ilçelerde adayları DEM Partisi'nden fikir alarak belirlemeye hazırlanıyor.

Parti Meclisi toplantısını pazartesiye erteleyen CHP, henüz adayları belirlenmemiş olan Avcılar, Adalar, Bakırköy, Beykoz, Çekmeköy, Esenyurt, Kadıköy, Kağıthane, Sarıyer, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerinde DEM Parti'nin itiraz etmeyeceği adaylar üzerinde duruyor.