MHP, Belediye Başkanlarını "Üretken Belediyecilik" İçin Kampa Alacak MHP, Belediye Başkanlarını "Üretken Belediyecilik" İçin Kampa Alacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de devam eden savaşı ve çatışmayı değerlendirdi. Gazze'de yaşanan insanlık dramını ele alan Bakan Fidan, İsrail'in saldırılarının sivil halkı hedef aldığını vurgulayarak, "7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşananlar tüm insanlığın vicdanını sızlatmaktadır. Filistinli kardeşlerimizin çocuk, hasta, yaşlı demeden okullarda, hastanelerde ve camilerde hedef alınması insanlığa karşı işlenen bir suç niteliğindedir" dedi.

Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi çabalarına dikkat çekti ve Gazze'de akan gözyaşlarının durması için uluslararası düzeyde çaba sarf edildiğini ifade etti. Ancak Fidan, Gazze'ye yönelik bir kara harekatının vahşete dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Fidan, İsrail'in toplu cezalandırma politikalarını kabul etmediklerini ve İsrail'in bu yanlıştan acilen dönmesi gerektiğini belirtti. Ateşkesin ilan edilmesi ve insani yardım koridorunun açılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Bakan Fidan bölgenin dönüm noktasında olduğunu ifade ederek, ya daha büyük bir savaşa ya da daha büyük bir barışa gidilebileceğini söyledi. İsrail'in kınamalara kulak tıkadığını ve artık somut adımların atılması gerektiğini belirtti.

Türkiye olarak Gazze'ye yönelik saldırıların derhal durmasını, insani yardımların ulaştırılmasını ve iki devletli çözüm için uluslararası toplumun ciddi çalışmalar yapmasını talep eden Bakan Fidan, Batı ülkelerinden İsrail'e karşı daha fazla baskı yapmalarını istedi. Aksi takdirde bölgenin daha büyük risklerle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.