Son zamanlarda artış gösteren konut fiyatlarına dikkat çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşların daha rahat bir şekilde konuta erişimini sağlamak amacıyla hazine arazilerini imara açacaklarını belirtti. Bu hamle, kiraların da düşmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Arz-Talep Dengesi Şaştı, Fiyatlar Uçtu

Bakan Özhaseki, son dönemde yaşanan depremler sonucu yaklaşık 1 milyon 900 bin kişinin evini kaybettiğini ve devletin bu durumda 325 bin aileye kira yardımı yaptığını belirtti. Özellikle Hatay, Maraş ve Malatya gibi şehirlerden İstanbul'a göç eden vatandaşların konut ve kira fiyatlarını yükselttiğine dikkat çekti.

Yeni Yasal Düzenlemeler Geliyor

Yüksek kira ve konut fiyatlarını dengelemek için, "Meclis açılınca ilk iş yeni bir yasa çıkaracağız," diyen Özhaseki, arz-talep dengesini sağlamayı amaçlıyor. Bakan, inşaat firmalarının yüzde 50 kapasite ile çalışmasının maliyetleri artırdığına ve fiyatların yükselmesine neden olduğuna işaret etti.

Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü

Hazine Arazileri İmara Açılıyor

Çözüm olarak göz önüne alınan Hazine arazileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kontrolünde. Bu arazilerin imara açılmasıyla birlikte vatandaşın konut ulaşımının kolaylaşacağı ve kira fiyatlarının düşeceği belirtiliyor. Bu yolla, müteahhitlik firmalarının daha verimli çalışmasını sağlayarak konut fiyatlarının düşmesi hedefleniyor.