Dün ortaya çıkan provokasyon görüntüleri infial yaratmış, tepkileride beraberinde getirmişti. Terör örgütü destekleyecilerin gerçekleştirdikleri provokasyona ilişkin İsveç Başbakanı Ulf Kristersson , İsveç'in NATO üyeliği başvurusuna karşı "sabotaj" olarak niteleyerek, ilgili provokasyona tepki gösterdi. 

Bugün Bakan Çavuşoğlu PKK/YPG destekçilerinin İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan provokasyona tepki göstererek, İsveç'in sorumlulukları olduğunu kınayarak kaçamayacaklarını şu sözlerle açıkladı:

''Irkçı ve nefret suçu içeren bir eylemle mücadele etmesi gerekiyor. İsveç'in daha önce de eylemleri de olmuştu. Bu seferki eylem şehrin merkezinde herkesin gözünün önünde gerçekleşti. Burda İsveç'in sorumluluğu var, kınamakla sorumluluktan kaçamazlar. Biz ne fazlasını ne eksiğini istiyoruz. Hangi konuda mutabakata vardıysak onun sorumluluğunun yerine getirilmesini istiyoruz. Terör örgütünü destekleyici faaliyetler de devam ediyor. İsveç bunları engelleme taahhüdünde bulundu ama eylemler devam ediyor.''