14 Mayıs seçimlerine Şanlıurfa'dan milletvekili olan Bakan Bozdağ, , Haber Global canlı yayınında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

''Çok net söylüyorum, Mansur Bey de yalan söylüyor''

İmralı cezaevinde bulunan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a AK Parti'nin yakın zamanda bir heyet gönderdiği şeklinde ortaya atılan iddiaları hatırlatan Bakan Bozdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da bu konuda açıklama yaptığını belirterek, söz konusu olan iddiaları yalanladı.

Öcalan ile görüşüldü diyenlerin yalan söylediğini belirten Bakan Bozdağ, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

"Çok net söylüyorum, Mansur Bey de yalan söylüyor, bunu dile getiren başkaları da yalan söylüyor. Buradan çağrıda bulunuyorum, ellerinde ne delil varsa koysunlar ortaya. Cezaevleri yönetimi Adalet Bakanlığında. Böyle bir görüşme yoktur. 'Görüşme vardır' diyenler milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Ayıptır, günahtır. Siyaseten kendileri istismar edecek konu bulamayınca 'orada görüşme yapıldı' diye konuşuyor. Yani böyle bir şey yok. Çok net, yalan, yalan, yalan."

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği destek

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart

14 Mayıs seçimleri için Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıklayan emek ve özgürlük ittifakı'na Millet İttifakı ortaklarının sergilemiş olduğu tavrı eleştiren Bakan Bozdağ, Millet İttifakı'na bir soru yöneltti. 

Bakan Bozdağ'ın ilgili açıklamaları ise şu şekilde:

''Ben şimdi soruyorum, HDP, Yeşil Sol Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı, bu ittifakın fiili ortağını böyle açıklamalarla resmileştirmiş olmuyorlar mı? Eğer bu desteği kabul etmiyorlarsa bunların demesi lazım gelmez mi, 'Biz sizin desteğinizi kabul etmiyoruz'. Demiyorlar. Bu çok net, şu anda orada, bu masada artık Yeşil Sol Parti'ye, HDP'ye oy vermiş ve oy verecek seçmenler, onlar da bu masanın bir yerinde. Bazı genel başkanlar 'Onlar masada olursa biz kalkarız' diyor ama şimdi artık masada olmalarına gerek yok. Hepsi aynı hedefe odaklanmış durumdalar ve hepsi Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na karşı müttefik hareket edeceklerini hedef birliğiyle ortaya koymuş durumdalar. Burada biz bunu söyleyince de eleştiriliyor. Şimdi sadece o değil. Kandil de açıklama yaptı. FETÖ de yaptı. Diğer terör örgütleri de Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söylediler, söylüyorlar da. Yani şimdi Bese Hozat, terörist, 'Kılıçdaroğlu kazanmazsa iç çatışma çıkar' diyor. Terör örgütlerinin elebaşları Sabri Ok'tur, öbürüdür, berikidir, Bese Hozat'tır, hepsi açıklama yapıyor, 'Biz Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz' diyor. Ben şimdi onların Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini söyleyince yanlış yapmış oluyorum. Neresi yanlış? Açıklama ortada, beyanlar ortada ve bunları söylemek yanlış değil."